4 annosta
1 kg
Hirven potkakiekko
50 g
Suola
3 g
 Valkopippuri rouhittu
300 g
Selleri
300 g
 Porkkana
200 g
 Sipuli
1 l
Hirviliemi (katso resepti)
2 g
Salvia
15 g
Valkosipuli
2 dl
Valkoviini
50 g
Tomaattisose
150 g
Tomaatti tuore
20 g
Persiljasilppu
0,5 dl
Öljy
100 g
Vehnäjauhoja jauhotukseen

Haudutettu hirven potkakiekko

Valmistusohje: Jauhota potkakiekot. Ruskista ne ja mausta suolalla. Kuutioi selleri ja porkkana, silppua sipuli. Freesaa ne öljyssä ja loppuvaiheessa lisää tomaattisose pannulle. Poista tomaateista kannat ja siivuta ne. Laita raaka-aineet kerroksittain uunivuokaan mausteiden ja valkosipulin kanssa. Lisää valkoviini ja hirviliemi vuokaan. Hauduta uunissa 175 °C 2 2,5 tuntia. Ripottele persilja päälle juuri ennen tarjoilua.

Tämän ruuan voi valmistaa myös etuneljänneksen osista tai vanhemman eläimen pyöröpaistista.