4 annosta
1 kg
Peuran potkakiekko
50 g
Suola
3 g
Valkopippuri rouhittu
300 g
Selleri
300 g
Porkkana
200 g
 Sipuli
600 g
Hirviliemi (katso resepti)
3 g
Katajanmarja
6 dl
Olutta
20 g
Persiljasilppu
0,5 dl
Öljy
100 g
Vehnäjauhoja jauhotukseen

Haudutettu peuran potkakiekko

Jauhota potkakiekot. Ruskista ne ja mausta suolalla. Kuutioi selleri ja porkkana, silppua sipuli. Freesaa ne öljyssä. Laita raaka-aineet kerroksittain uunivuokaan mausteiden kanssa. Lisää olut ja hirviliemi vuokaan. Hauduta uunissa 175 °C 2 2,5 tuntia. Ripottele persilja päälle juuri ennen tarjoilua. Olut sopii erinomaisesti riistaruokien valmistukseen, muista vain hauduttaa hyvin niin maut tasaantuvat, eikä olut tule liikaa esille. Tähän ruokaan voit vaikka hauduttaa reilut perunasiivut liemessä kerroksittain lihan kanssa, näin perunat saavat herkullista lisämakua liemestä.