Pateemassa
500 g
Hirven jauhelihaa
50 g
Sipuli
0,8 dl
Madeira
0,5 dl
Konjakki
1 g
Viherpippuri
3 kpl
Kananmuna
13 g
Suola
1 dl
Kerma
10 g
Ohratärkkelys
Täyte
350 g
 Hirven ulkofilee
130 g
 Pekonisiivu

Hirvenfilee patee

Valmistusohje

Silppua sipuli, siirrä kattilaan. Lisää madeira ja konjakki sekä viherpippuri jauhettuna. Keitä miedolla lämmöllä puoleen. Jäähdytä.

Jauha hirvenliha lihamyllyllä (noin 4 mm). Siirrä jauhettu liha kutteriin. Kutterin käydessä lisää kananmuna, jäähtynyt alkoholimausteseos, suola ja ohratärkkelys.

Kutteroi massa erittäin hienoksi. Lisää lopuksi kerma.

Ruskista hirvenfilee pannulla ja kääri pekoniin. Vuoraa pateevuoka leivinpaperilla tai silavalla. Täytä vuoka kolmanneksella massasta. Nosta hirvifilee vuokaan ja vuoraa se lopulla massalla. Paista vesihauteessa 150 °C noin 60 minuuttia, ympärillä olevan massan lämpötilatila noin 78 °C. Jäähdytä hyvin mielellään noin 1 vrk.