Pateemassa
500 g
Hirven jauheliha
50 g
Sipuli
80 g
Madeira
50 g
 Konjakki
1 g
 Viherpippuri
3 kpl
Kananmuna
13 g
Suola
100 g
 Kerma
10 g
 Ohratärkkelys
Täyte
350 g
Hirvenkieli
8 dl
Hirviliemi (katso hirvenliemiresepti)
16 g
Suola
130 g
 Pekonisiivu

Hirvenkielipatee

Valmistusohja

Silppua sipuli, siirrä kattilaan. Lisää madeira ja konjakki sekä viherpippuri jauhettuna. Keitä miedolla lämmöllä puoleen. Jäähdytä.

Siirrä jauhettu liha kutteriin. Kutterin käydessä lisää kananmuna, jäähtynyt alkoholimausteseos, suola ja ohratärkkelys. Kutteroi hienoksi massaksi, lisää lopuksi kerma.

Keitä hirvenkieli suolalla maustetussa hirviliemessä ja jäähdytä se sekä kääri pekoniin. Vuoraa pateevuoka leivinpaperilla tai silavalla. Täytä vuoka kolmanneksella massasta. Nosta hirvenkieli vuokaan ja vuoraa se lopulla massalla.

Paista vesihauteessa 150 °C noin 60 minuuttia, ympärillä olevan massan lämpötilatila noin 78 °C. Jäähdytä hyvin mielellään noin 1 vrk.