10 kg
Hirvenluita
10 l
Vesi
0,5 kg
Selleri
0,5 kg
 Porkkana
750 g
Palsternakka
750 g
 Sipuli
5 g
 Timjami kuivattu
10 kpl
 Mustapippuri

Hirvenluuliemi

Valmistusohje

Paahda kasvikset kuivalla pannulla kuorineen. Laita luut kattilaan ja lisää vesi. Keitä kiehumispisteeseen. Poista verivaahto.

Lisää paahdetut kasvikset ja mausteet. Hauduttele pari päivää hiljaa hymyillen. Lisää tarvittaessa vettä niin, että luut pysyvät nestepinnan alla. Siivilöi liemi.

Luuliemi

Voit keittää lientä myös kalvoista ja jänteisistä ruhonosista. Liemi on monen suomalaisen ja myös kansainvälisen ruuan perusta, liemiresepti perustuukin klassiseen liemireseptiin jonka jokainen arvonsa tunteva kokki ja ravintola taitaa. Toki valmisliemillä, punaviinillä ja oikein valitulla ruhonosalla päästään myös hyvään lopputulokseen.