Kebabliha
2,5 kg
 hirven jauhelihaa
0,4 dl
mustapippurirouhetta myllystä
80 g
aromisuolaa
1 rkl
jauhettua Juustokuminaa
2 rkl
paprikamaustetta
KebabKastike
250 g
tomaattimurskaa
500 g
paseerattua tomaattia
4-6 kpl
valkosipulin kynttä puristettuna
1 kpl
sipuli
4 kpl
pepperoneja
1 kpl
punainen chilipaprika
1 kpl
makea suippopaprika
2-4 rkl
oliiviöljyä
0,5 dl
ruskeaa sokeria
1tl
suolaa
2 tl
mustapippuria
n.3 rkl
balsamiviinietikkaa
1
appelsiinin mehu
Jogurttikastike
500g
Turkkilaista jogurttia
1
sitruunanmehu
2 rkl
Dijonsinappia
3
valkosipulin kynttä

Hirvikebab

Valmistus

Mausta hirven jauheliha ja vaivaa se tiukaksi taikinaksi (n.20 min. käsin). Muotoile taikinasta kaksi tankoa jotka kieritetään leivinpaperin sisään. Käännä paperia vielä eri suuntiin kummastakin päästä samanaikaisesti, jolloin massa tiivistyy. Kääri ympärille kaksi kerrosta alumiinifoliota. Paista uunipannulla 100 asteisessa uunissa n. 6h. Anna kebabpötköjen vetäytyä kääreissään n. 1h, leikkaa terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi.

Kastike

Kuullota pilkotut sipuli, valkosipuli, chili, pepperoni ja paprika oliiviöljyssä. Lisää sekaan tomaattimurska, paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. tunti. Soseuta kastike sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja lisää sekaan Balsamiviinietikka ja ohenna sopivan juoksevaksi tilkalla appelsiinimehua.

Jogurttikastike

Tarjoile salaatin ja pitaleivän tai riisin kera