1 kg
majavanlihaa
1
valkosipuli
1 kg
juureksia (porkkanaa, lanttua, selleriä, sipulia, palsternakkaa...)
6
katajanmarjaa
2 tl
suolaa
2 tl
rouhittua mustapippuria
2
laakerinlehteä
paistamiseen voita
timjamia
4 cl
giniä

Hiukan verran parempi majavapata

Pilko majavanlihat noin 4x4 cm:n kuutioiksi tai pienemmiksi. Kuutioi kuoritut kasvikset sokeripalan kokoisiksi. Kuori valkosipulin kynnet, mutta jätä kokonaisiksi. Ruskista lihat reilussa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon vielä katajanmarjoja ja laakerinlehdet. Kaada ruskistetut kasviskuutiot ja lihakuutiot uuninkestävään pataan. Lisää 2 dl vettä ja nosta pata 175 asteiseen uuniin. Hauduta uunissa 1-2 tuntia riippuen majavan sitkeydestä. Ota kansi pois padasta. Kuumenna alkoholi pienessä kattilassa ja kaada padan pinnalle. Liekitä samalla kun tuot padan tarjolle.