2
sorsaa
suolaa ja valkopippuria
voita
5 dl
vettä ja riistafondia tai lintulientä
1 rkl
vaaleaa siirappia tai hunajaa
2
sipulia
2
porkkanaa
2
laakerinlehteä
kastike
2,5 dl
paistolientä
50 g
sinihomejuustoa
1 rkl
mustaherukkahyytelöä
1 dl
kermaa

Kartanon sorsaa

Huuhtele ja kuivaa sorsat. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista linnut voissa padassa. Lisää muut ainekset ja anna hautua kannen alla 1,5 tuntia. Voit valmistaa linnut myös uunissa. Aseta suolalla ja pippurilla hierotut sorsat uunivuokaan ja paista kymmenisen minuuttia 225-asteisessa uunissa. Lisää muut ainekset vuokaan. Peitä foliolla ja laske lämpötila 150 asteeseen. Kypsennä 1,5 tuntia välillä liemellä valellen. Poista paistoliemestä ylimääräinen rasva ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on 2,5 dl. Valmista liemestä kastike, ja mausta kermalla, sinihomejuustolla ja mustaherukkahyytelöllä. Keitä, kunnes liemi sakenee. Tarjoa juuresten ja paistettujen kantarellien kanssa.