500 g
rusakonlihaa
200 g
sianlihaa, erämiehen reseptissä villisikaa
200 g
silavaa
pekoniviipaleita vuokakoon mukaisesti
50 g
paahtoleipää
2 dl
kermaa
4 rkl
giniä
10 kpl
katajanmarjoja
2 rkl
rosmariinia
4 rkl
timjamia
200 g
pinjansiemeniä
4 rkl
viherpippureita
2tl
suolaa

Rusakkopatee

Kuutioi rusakon- ja sianliha ja silava kulhoon. Murskaa morttelissa katajanmarjat ja lisää lihan sekaan. Lisää joukkoon vielä rosmariini, timjami ja gini. Sekoita. Laita kulhon päälle kelmu ja laita jääkaappiin yön yli maustumaan.

 Seuraavana päivänä leikkaa paahtoleivästä reunat pois ja lisää leipä, kerma ja suola lihojen joukkoon. Aja koko seos kahdesti lihamyllyn läpi. Paahda pinjansiemenet pannulla. Lisää pinjansiemenet ja viherpippurit seoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Paista tarvittaessa pannulla pieni koe-erämäärä lihaseosmassaa ja maista, onko suolaa sopiva määrä.

Vuoraa sopiva vuoka pekoniviipaleilla ja painele massa vuokaan. Peitä vuoka pekoniviipaleilla.Laita vuokaan lämpömittari. Paista 120 asteessa, kunnes lämpömittari näyttää 65 astetta. Jäähdytä, kumoa vuoka ja leikkaa sopivat annospalat alkuruuaksi vaikkapa puolukkamurskeen kera

resepti ja kuva: Metsähallitus, Perttu Finne