Peuran (ulko)paisti
500g
sipulia
200g
palsternakkaa
300g
lanttua
300g
porkkanaa
1 rkl
suolaa
timjamia
katajanmarjoja

Peurapaisti

Laita peuranpaisti paistopussiin. Halutessasi voit kypsentää lihat myös luineen. Lisää joukkoon paljon lohkottua sipulia sekä kuutioitua palsternakkaa, lanttua, porkkanaa ym. Lisää mausteet pussiin.

Kaada nesteeksi noin puoli pulloa olutta, mieluiten tummaa.

Laita paistopussi uunivuokaan ja anna hautua viisi tuntia 150 asteessa. Jos on kiire, niin neljä tuntia 175 asteessa riittää.

Kastike:Kun paisti on valmis, valuta liemi paistopussista kattilaan. Ota pussista mukaan pari muhevaa sipulia ja laita sekaan sopiva määrä sieniä, mieluummin vahveroita. Mukaan suurustetta ja lopuksi kermaa.

Resepti: Metsähallitus, Juha Mäkinen

Kuva: Peurapaisti, Esko Keski-Oja