400 g
Hirven ulkofile
400 g
Peuran ulkofile
200 g
Kypsää kyssäkaalia
200 g
Kypsää punajuurta
160 g
Haudutettuja sipulin lohkoja
2 rkl
Suolaa
2 tl
Mustapippuri rouhittu
Marinadi
70 g
Saksanpähkinä
Nippu tuoretta Persiljaa
Nippu tuoretta Basilikaa
3 rkl
Hunajaa
1 rkl
Valkoviinietikkaa
1 tl
Suola
1 dl
ruokaöljyä

Pähkinämarinoitu riistavarras

Leikkaa kummankin eläimen fileestä kahdeksan annospalaa.

Keitä punajuuret kypsäksi ja halkaise ne. Leikkaa kyssäkaali neljään palaan ja kypsennä lähes kypsäksi. Kuori sekä lohkoa sipuli ja hauduta ne. Tikuta vuoron perään vartaisiin raakaainepalat ja mausta vartaat.

Valmista marinadi laittamalla kaikki raakaaineet tehosekoittimen kulhoon. Aja sileäksi marinadiksi. Grillaa vartaita muutama minuutti, kunnes liha on halutun kypsää. Sivele vartaita marinadilla paistaessasi niitä.

Siivuta perunat ja paista voissa kypsiksi ja kullanruskeiksi. Tarjoile lisänä esim. pihlajanmarjahyytelöä ja haudutettua omenaa.