600 g
Hirvenmaksaa
80 g
Pekonia
80 g
Anjovista
20 g
Siirappia
2 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
3 dl
esikypsytettja ohrasuurimoita
2
porkkanaa
2
omenaa
voitaikinaa (lehikäisiin)
3 rkl
Pihlajanmarjahyytelö
1 rkl
Kuivattua Basilikaa
2 dl
Hirvikastike (katso kuvepihvi resepti)

Anjovistäytteiset hirvenmaksarullat

Poista maksasta kalvo ja suonet. Siivuta maksa siivu/annos. Mausta siivut suolalla ja mustapippurilla, voitele siirapilla. Rullaa sisään anjovisfile. Kääri ympärille pekoninsiivu.

Paista uunissa 200 °C noin 20 minuuttia.

Kuori omena ja puolita se, poista siemenkota. Hauduta valkoviinivesiseoksessa noin 5 minuuttia. Muodosta valmiista kaaviloidusta voitaikinalevystä pieniä neliöitä. Paista ne 200 °C noin 10 minuuttia. Kypsytä ohraa 1 litrassa suolalla maustettua ( n.10 g) vettä. Anna kypsyä 35 min välillä sekoittaen, valuta lävikössä. Aseta pihlajanmarjahyytelöllä täytetty omenanpuolikas lautaselle. Siivuta maksarulla kolmeen osaan ja aseta lautaselle. Täytä timbaali keitetyllä ohralla ja kumoa lautaselle. Lisää keitetyt porkkanat ja lehikäiset lautaselle. Lisää kastike ja koristele basilikalla.