Kysy Riistamestarilta

Jätä kysymys Riistamestarille

Onko mielessäsi riistasaaliinkäsittelyyn tai riistanlihaan liittyviä kysymyksiä? Voit jättää ne sivulla olevalle lomakkeelle tästä. Kysymyksiin vastailee Heikki Taskinen, kokenut riistamestari Kannonkoskelta.

Riistamestareita koulutetaan suomessa näyttötutkintona. Kyseessä on varsin vaativa ja laaja erikoisammattitutkinto, jossa opitaan metsästyksen koko ketju riistanhoidosta saaliinkäsittelyyn ja lainsäädäntöihin. Suomessa on valmistunut vasta 7 riistamestaria tutkinnon alkamisvuoden 1997 jälkeen.

Valmistuneet riistamestarit toimivat useissa riistaan liittyvissä työtehtävissä. Heikki on ollut monessa mukana. Mm. järjestämässä koulutuksia metsästäjille lihahygienia-asioissa ja lihankäsittelyssä, toiminut riistaopettajana ja riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajana sekä erilaisissa etujärjestöissä. Kaiken muun lisäksi Heikki suunnitellut ja käynnistänyt yhden riistateurastamon.

"Riistanliha-asiat koen tärkeäksi jotta metsästys säilyttäisi sen korkean arvostuksen normaalina luonnonkäyttömuotona mikä sillä on tässä maassa ollut. Arvostus on saavutettu sillä, että metsästys on kaikille suomalaisille mahdollista ja riistanliha on tuttua ruokapöydässä myös metsästämättömissä perheissä"

Lisätietoa Riistamestarin koulutuksesta: http://www.oph.fi/download/121184_Riistamestarin_eat.pdf.