500 g
Peuranlapa
300 g
Lanttu
200 g
Porkkana
200 g
Sipuli
1 l
Hirviliemi
20 g
voita
3 g
Maustepippuri kokonainen
1 g
Laakerinlehti
0,25 dl
Hunaja
30 g
Suola
160 g
Kaaviloitu voitaikina
Pihlajanmarjahyytelöä
Koristeluun timjamia

Peuranlapa-lanttuhaude

Ruskista lapa voissa. Lohkoa sipuli ja freesaa se. Viipaloi lanttu ja porkkana. Lado raakaaineet uunivuokaan kerroksittain mausteiden ja hunajan kanssa. Kaada
hirviliemi vuokaan. Hauduta 175 °C noin 1,5-2tuntia.

Valmista voitaikinavannike ja täytä kypsä vannike pihlajanmarjahyytelöllä.

Siivuta kypsä lapa. Koosta annos lautaselle

Tähän sopii myös vanhemman eläimen ulko-ja kulmapaisti,miksei myös luinen lapapala tai lihaisa luinen kylki. Halutessa voit yhdistellä tähän ruokaan myös porsasta, lammasta ja hirveä.

Jos et pidä peuranrasvan mausta, ole varovainen kaiken näkyvän rasvan kanssa ja poista se.