500 g
Hirven munuaisia
100 g
Sipulia
100 g
Kastike (katso kuvepihvin resepti)
3 dl
Kermaa
40 g
Voita
2 g
Viherpippuria
0,5 dl
Konjakkia
20 g
Suolaa
160 g
Esikypsytetty kokonainen ohra
Persiljaa

Flambeeratut hirven munuaiset

Liota puhdistetut munuaiset maidossa yön yli. Siivuta munuaiset. Jauhota ne ja paista voissa silputun sipulin kanssa ruskeaksi. Mausta rouhitulla viherpippurilla ja
suolalla.
Liekitä munuaiset konjakilla. Lisää kastike ja kerma. Anna hautua 5 minuuttia.

Keitä ohra kypsäksi 1 litrassa suolalla maustettua ( n 10 g) vettä. Anna kypsyä 35 min välillä sekoittaen, valuta lävikössä.
Tarjoa munuaiset keitetyn kokonaisen ohran kera. Koristele persiljalla ja kokonaisilla viherpippureilla.

Ole varovainen kypsennyksen kanssa, liika paistaminen ja liekittäminen sitkistää munuaisen.