1 kg
Hirven jauhelihaa
150 g
Sipulia
20 g
voita
2 dl
Korppujauhoja
4 dl
Hirvilientä (katso resepti)
3 kpl
Kananmuna
30 g
Suolaa
1/4 tl
jauhetua mustapippuria
Kastike
8 dl
Hirvilientä
40 g
Voita
1/2 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Mustaherukkahyytelöä
2 dl
Kermaa 200.0
1 tl
Suolaa

Keitetyt hirvipyörykät

Silppua sipuli, freesaa voissa. Laita korppujauhot turpoamaan hirviliemeen. Lisää freesattu sipuli, kananmunat,
suola, mustapippuri ja jauhettu hirvenliha. Vaivaa seos hyvin. Muotoile pyöryköiksi.

Keitä hirviliemessä pienissä erissä kypsäksi noin 5-10 minuuttia.

Siivilöi keitinliemi kattilaan. Lisää mustaherukkahyytelö. Sekoita sulatettu voi ja vehnäjauhot. Lisää kiehuvan liemen joukkoon. Hauduta noin 5 minuuttia.

Tarjoile perunasoseen ja maustekurkkujen kera.