500 g
villisian,peuran, kauriin tai hirven sisä- tai ulkofilettä
1 ½ rkl
karkeaa suolaa
1 ½ rkl
sokeria
1 rkl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
rouhittua viherpippuria
1 rkl
rouhittua rosepippuria
3 rkl
konjakkia tai madeiraa

Riimiliha

Puhdista filee kalvottomaksi ja kooltaan noin 4 cm paksuiksi pitkulaisiksi paloiksi. Sekoita mausteet vuoassa ja pyörittele filee seoksessa niin, että se maustuu joka puolelta.
Valele filee konjakilla tai madeiralla. Peitä vuoka muovikelmulla.

Anna maustua jääkaapissa 3 vuorokautta, kääntele lihaa välillä, että se maustuu tasaisesti.
Puhdista liha pippureista ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi noin 5 cm pitkiksi. Kääri liha alumiinifolioon ja pakasta. Leikkaa lihasta kohmeisena ohuita viipaleita.