500 g
Villisian lihaa
3 - 4 tl
suolaa
1 - 2 tl
pippurisekoitusta
1 - 2 tl riistamaustetta
1
lihaliemikuutio
1
sipuli viipaleina lihojen päälle
1
pieni purkki viipaloituja herkkusieniä tai hillosipulia liemineen
130 g
aamiaispekonia
1 - 2 dl
punaviiniä tai olutta
vettä

Villisikapata

Poista villisian lihasta kalvot ja rasva. Kuutioi liha n. 3x3 cm paloiksi. Mausta ja suolaa lihapalat ja laita pataan. Lisää lihaliemikuutio. Viipaloi sipuli ja lisää ne sekä herkkusienet ja/tai hillosipulit pinnalle. Peittele pinta pekonilla ja lisää olut tai viini + sen verran vettä, että pinta juuri ja juuri peittyy.
Kypsennä 150 asteisessa lämmössä uunin keskitasolla 3 tuntia.
Tarjoile pataruoka keitettyjen tai paitettujen perunoiden, puolukan tai suolakurkkujen kera.