Katso ohjeesta.

Riekkoa, maksaa ja rosmariiniperunoita rakuuna-kermakastikkeella

Riekon esivalmistelu

Puhdista lintu siten, että rintalihat jäävät rintalastaan kiinni. Koivet ja muut luut voit käyttää kastikkeen valmistamiseen.

Rakuuna-kermakastike

- Valmista esimerkiksi kaupan punaviinikastike ohjeen mukaan.
- Paahda kuivattu rakuuna kuivalla pannulla, lisää ruskistetut linnun luut ja koivet, lisää punaviinikastike ja keitä hiljalleen 20 minuuttia.'
- Maista suola ja lisää tarvittaessa, maista uudelleen ja siivilöi. Makeutta saa lisää, kun maustaa vähän esimerkiksi mustaherukkahyytelöllä.
- Esille laitettaessa lisää kermaa maun mukaan. Muista tarkistaa suola aina, kun lisäät kastikkeeseen jotain.

Rosmariiniperunat

Leikkaa pestyt kuoripäälliset perunat lohkoiksi, mausta suolalla ja rosmariinilla ja esimerkiksi rypsiöljyllä. Laita lohkot uunipellille ja paista uunissa kypsäksi 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Maksa

Leikkaa kohmeisesta maksasta noin puolen sentin viipaleita ja kuivaa ne esimerkiksi paperilla.

Valmista kastike ja perunat.

Ota riekon rintalihoihin väri esimerkiksi grillissä tai paistinpannulla voissa ja mausta suolalla (myös rintalastan sisäpuolelle). Kypsennä roseeksi 200 asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia rintalihat ylöspäin, aika riippuu paljolti linnun koosta. Nosta lihat vetäytymään pyyhkeen alle rintalihat alaspäin.

Paista maksa roseeksi pannulla. Mausta suolalla, voi on parasta paistamiseen.

Nautiskele hyvällä ruokahalulla.

Reseptin tarjoaa keittiömestari Petri Selander, Santa´s Hotel Tunturi, Saariselkä