1 kg
hirven tai poron käristelihaa
0,5 l
punaviiniä
0,5 l
lihalientä
150 g
pekonia
3-4 kpl
valkosipulinkynttä
hillosipulia
herkkukurkkuja
mustapippuria maun mukaan
voita paistamiseen
kastike:
4 dl
kermaa
3 rkl
sinappia
2 rkl
soijaa
2 rkl
siirappia
1 rkl
karpalohyytelöä tai hilloa

Metsästäjän hienompi riistakäristys

Ruskista voissa käristelihat ja pekonit, pienissä erissä. Laita pataan lihat, lihalientä, punaviini, murskatut valkosipulit ja pippureita.

Hauduta n.30-40 minuuttia kunnes neste on miltei haihtunut ja liha kypsynyt.

Tee kastike erikseen: Laita kaikki kastikeainekset kattilaan ja hauduta sekoittaen kunnes kastike hieman sakenee.

Laita tarjoiluastiaan pohjalle hieman herkkukurkun viipaleita ja hillosopuleita ja kastike. Näiden päälle hirvenlihat.