1 kg
hirven niskaa
12 g
suolaa
10 oksaa
timjamia
0,1 kg
porkkanaa
0,1 kg
palsternakka
0,1 kg
selleriä
0,1 kg
sipulia
10 kpl
mustapippuria
vettä
paistamiseen öljyä

Yön yli haudutettua hirven niskaa

  • leikkaa niska pienemmiksi paloiksi
  • suolaa palat yksitellen
  • anna lihojen suolaantua noin 5 tuntia ennen valmistusta
  • paista lihoihin pinnat pannulla ja laita ne uunivuokaan
  • paista kasvikset öljyssä ja laita ne lihojen päälle
  • lisää timjamit ja pippurit uunivuokaan
  • kaada kiehuvaa vettä uunivuokaan niin, että lihat ja kasvikset peittyvät reilusti
  • laita uunivuoan päälle leivinpaperi ja folio
  • hauduta n. 8–10 tuntia 100-asteisessa uunissa
  • kypsä liha tulee olla niin pehmeä, että se lähestulkoon hajoaa käsiteltäessä